buitenland

Nederlandse zakenman opgepakt voor stalken ex-miss België

Door Shari Deira - 24 juni 2013

De Nederlandse zakenman Jacobus Perdaems (54) is vrijdag opgepakt door de politie in België omdat hij ex-miss België Ilse De Meulemeester (42) zou stalken. Perdaems zou ‘ziekelijk verliefd’ zijn op De Meulemeester.

De politie in Antwerpen arresteerde Perdaems vrijdag in Antwerpen, meldt De Telegraaf maandag.

De Nederlander had De Meulemeester opnieuw lastiggevallen. Hij zou de vrouw vanuit zijn auto begluren terwijl zij in een restaurant zat. De Meulemeester schakelde de politie in.

Huis

De Meulemeester laat via haar advocaat weten dat Perdaems ‘ziekelijk verliefd’ op haar is en daardoor ‘compleet geobsedeerd’ zou zijn. Het huis van de Nederlander zou vol staan met portretten van de Miss België 1994.

Ook zou de Nederlander doen voorkomen alsof hij een relatie had met de vrouw. Perdaems ontkent alle beschuldigingen en noemt deze zelfs ‘onzin’. ‘Madammeke moet me gewoon de geleende spullen teruggeven,’ laat Perdaems weten aan de krant.

Spullen

Perdaems vindt het schandalig hoe De Meulemeester hem aan de schandpaal nagelt, terwijl hij gewoon de ‘geleende’ spullen terug wil. Hij zou De Meulemeester een Porsche, sieraden en andere dure voorwerpen hebben gegeven, maar volgens Perdaems waren de spullen in bruikleen.

‘Het was een zakelijke lening, meer niet. En smoorverliefd ben ik nooit op haar geweest. Ik heb mijn eigen vrouwtje.’ Perdaems zit inmiddels niet meer vast. Hij mocht het politiebureau vrijdag verlaten na een verhoor maar mag niet meer in de buurt komen van De Meulemeester.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.