buitenland

Opnieuw doden door tornado’s midwesten Amerika

Door Shari Deira - 01 juni 2013

Er zijn vrijdag en zaterdag opnieuw doden gevallen bij een serie tornado’s die trekt over het midwesten van de Verenigde Staten. Zeker negen Amerikanen kwamen om het leven en 104 mensen raakten gewond.

Vijf burgers zijn om het leven gekomen toen zij in hun auto op de vlucht waren voor de orkaan. Onder hen zijn een moeder en haar kind.

Oorlogsgebied

De moeder en haar kind overleden op een snelweg bij El Reno, een voorstad van Oklahoma City, toen hun auto over de kop vloog. Ook andere voertuigen vlogen over de kop. Het gebied ziet er volgens getuigen uit als een oorlogsgebied, meldt NBC News.

De verwoestende tornado komt elf dagen na de extreme weersomstandigheden waarbij 24 Amerikanen om het leven kwamen.

Veiligheid

De Amerikaanse weersdienst NWS had vrijdagavond een officiële tornadowaarschuwing afgegeven voor het gebied rond Oklahoma City. Er werd gesproken over een ‘bijzonder gevaarlijke situatie’ en burgers werd geadviseerd zichzelf in veiligheid te brengen.

Meteorologen zeggen dat de tornado zich zal verplaatsen naar Arkansas, Kentucky, Tennessee en het oosten van Texas. De wervelwind zal naar verwachting in kracht afnemen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.