buitenland

Politie Curaçao vindt lijk, mogelijk betrokkene moord Wiels

Door Anna Vossers - 14 juni 2013

De politie op Curaçao heeft een lijk gevonden bij het onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels. Het zou gaan om de man die de vluchtauto huurde.

Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.

DNA-onderzoek

De politie vermoedt dat het om Raul Martinez gaat, de man die de auto huurde waarmee de daders na de moord op Pueblo Soberanoleider Helmin Wiels op 5 mei vluchtten.

De identiteit van de man moet nog worden bevestigd na DNA-onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut. Het lichaam is in stukken gesneden. Het hoofd, de armen en de benen ontbreken.

Hoofdverdachte

De politie op Curaçao zou zicht hebben op een mogelijke hoofdverdachte, maar waar die zich bevindt is niet bekend. De politie was ook Raul Martinez op het spoor als huurder van de vluchtauto. Nu die hoogstwaarschijnlijk is vermoord, loopt het onderzoek naar de moord op Wiels vertraging op.

Eerder werden twee broers aangehouden die na de moord een dreigvideo online hadden gezet waarin ze zeiden dat Wiels de eerste was van een reeks, en dat er een bloedbad zou volgen. Zij zijn geen verdachten meer in het onderzoek naar de moord.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.