buitenland

Rijkste man Saudi-Arabië boos over positie op miljardairslijst

Door Anna Vossers - 07 juni 2013

De rijkste man van Saudi-Arabië heeft het Amerikaanse tijdschrift Forbes aangeklaagd. Op hun ranglijst van rijkste wereldburgers staat hij op de 26ste plaats met een geschat vermogen van 15 miljard euro, maar dat vindt hij veel te laag.

Dat meldt The Guardian.

Saoedische prins

Prins al-Waleed Bin Talal al-Saud zou volgens zijn eigen schatting een vermogen hebben van 22 miljard euro. Daarmee zou hij op de tiende of elfde plaats in de miljardairslijst moeten staan, vindt hij.

Al-Waleed Bin Talal is een van de meest invloedrijke zakenmannen van het Midden-Oosten. De 58-jarige miljardair bezit aandelen in verschillende hotelketens zoals Mövenpick Hotels en Four Seasons Hotels. Daarnaast heeft hij aandelen in bedrijven zoals Citigroup, News Corporation, Twitter en Apple.

Vliegtuigjes

De paleizen van de prins zijn miljarden euro’s waard. Daarnaast heeft hij een enorme juwelencollectie, die in 2010 nog op 770 miljoen dollar geschat werd.

Al-Waleed Bin Talal was de eerste persoon die voor zichzelf een Airbus A380 dubbeldekker-vliegtuig kocht. Hij bezat toen al drie vliegtuigen. De A380 is inmiddels weer verkocht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.