buitenland

Schutter veroorzaakt bloedbad bij universiteit in Californië

Door Servaas van der Laan - 08 juni 2013

Een in het zwart geklede schutter heeft in het Californische Santa Monica een bloedig spoor achter zich gelaten. De man schoot vier personen dood waarna hij zelf door politiekogels werd gedood.

Dat melden Amerikaanse media.

De wanhopige schutter begon zijn dodenmars vrijdag in zijn ouderlijk huis waar hij zijn vader en broer doodde. Het huis ging vervolgens in vlammen op.

Verkeer

De man opende vervolgens het vuur op voorbijkomend verkeer. Hij schoot op een bus, een politieauto en verwondde een man en een vrouw in een auto.

Aangekomen bij de universiteit in de normaal toch vredige kustplaats schoot hij de bestuurder van een auto dood. De auto schoot vervolgens door tegen een muur en nam twee voetgangers mee in de klap. Zij raakten ernstig gewond.

Onderweg naar de universiteitsbibliotheek schoot hij een vrouw neer, die later aan haar verwondingen bezweek.

Tentamens

In de bibliotheek opende de schutter het vuur op studenten die voor hun laatste tentamens van het semester aan het leren waren. Hier stopte het dramatische avontuur van de krankzinnige. Een agent stormde de bibliotheek binnen en schoot de man onmiddellijk dood.

Enkele kilometers verderop was de Amerikaanse president Barack Obama aanwezig bij een liefdadigheidslunch. De presidentiële beveiliging zei van de schietpartij op de hoogte te zijn geweest maar besloot het bezoek van Obama gewoon door te laten gaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.