buitenland

Twintig doden bij aanval door Taliban op politiepost Kunduz

Door Anna Vossers - 22 juni 2013

De Taliban hebben meerdere politieposten in de provincie Kunduz aangevallen. Bij de aanvallen en het daaropvolgende vuurgevecht zijn zeker twintig doden gevallen, waaronder twee agenten en achttien Talibanstrijders.

De Talibanstrijders vielen de politieposten in de stad Kunduz vrijdag aan.

Vuurgevecht

Volgens het ministerie van Defensie zijn er geen signalen dat er onder de slachtoffers ook Nederlanders zijn, hoewel Nederlandse agenten wel in de noordelijke provincie Kunduz waren voor een politietrainingsmissie. Die missie loopt over een week vervroegd af.

De Taliban gingen vrijdagmiddag gewapend langs meerdere checkpoints, waarbij eerst een agent gedood werd en twee andere gewond raakten. Vervolgens brak er buiten de stad een vuurgevecht uit tussen Talibanstrijders en politieagenten. Volgens het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken waren er alleen Afghanen bij het gevecht betrokken.

Volgens persbureau AP zijn er in de eerste vijf maanden van dit jaar al 807 Afghaanse agenten en soldaten gedood en 365 burgers. 63 buitenlandse soldaten kwamen om.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.