buitenland

Verdachte opgepakt voor brute gezinsmoord in Franse Alpen

Door Shari Deira - 24 juni 2013

De politie in Groot-Brittannië heeft een 54-jarige man aangehouden in verband met de brute moord op vier mensen vorig jaar in de Franse Alpen. De man is de broer van een van de slachtoffers.

Dat meldt BBC News maandag op gezag van de politie. De verdachte is aangehouden in het zuidoostelijke graafschap Surrey.

Bloedbad

Bij de moord in september in vorig jaar kwamen een vijftigjarige Brit van Iraakse komaf, Saad al-Hilli, zijn vrouw Ikbal en haar moeder om het leven. Ook een Franse fietser werd vermoord. Hij was waarschijnlijk een toevallige getuige van het bloedbad in Annecy.

De vierjarige dochter Zeena van Saad al-Hilli en Ikbal overleefde de schietpartij. Hulpdiensten vonden het meisje terug onder haar moeders lichaam in de auto. Ook haar zevenjarige zusje Zainab raakte zwaargewond maar overleefde het incident.

Broers

De verdachte is volgens de Britse omroep Zaid, de broer van Saad al-Hilli. Hij was eerder al als verdachte in deze zaak genoemd maar ontkende betrokken te zijn geweest bij de moord. Er zou een geschil zijn geweest tussen de twee broers over geld.

Zeker honderd Franse en Britse politie agenten werken aan deze gruwelijke moordzaak.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.