buitenland

Verdachten gebruikten zwakbegaafde vrouw als ‘huisslaaf’

Door Shari Deira - 18 juni 2013

Vier Amerikanen in de staat Ohio zijn gearresteerd en in staat van beschuldiging gesteld voor het gevangen houden van een vrouw en haar kind. De openbaar aanklager bestempelt de zaak als ‘moderne slavernij’.

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft dinsdag een aantal schokkende feiten over de zaak bekendgemaakt. De zwakbegaafde vrouw en haar kind zijn sinds oktober weer vrij.

Pitbulls

De vier verdachten dwongen de vrouw, die het IQ heeft van een dertien tot veertienjarige, het huis schoon te maken. Als ze niet wilde luisteren, zouden de verdachten pitbulls en slangen op haar loslaten.

De vrouw werd zowel fysiek als geestelijk mishandeld. De twee kregen vaak geen eten en moesten slapen op een betonnen vloer. De moeder werd ook gedwongen haar kind te slaan. De verdachten maakten hier videobeelden van en dreigden deze aan de politie te laten zien als ze zou vluchten.

Snoepreep

De zaak kwam aan het licht toen de gevangengenomen vrouw een snoepreep uit een winkel stal en zei dat ze moest worden gearresteerd en naar de gevangenis moest. Tegen de politie vertelde de vrouw wat zich allemaal heeft afgespeeld.

De verdachten, Jordie Callahan (26), Jessica Hunt (31) en Daniel J. Brown (33) zijn in staat van beschuldiging gesteld. Er is nog een vierde verdachte maar zijn of haar naam is om onbekende redenen niet vrijgegeven.

In mei kwam een andere schokkende ontvoeringszaak in Ohio aan het licht. Drie vrouwen die ongeveer tien jaar geleden apart van elkaar werden ontvoerd, werden gevangen gehouden in het huis van Ariel Castro.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.