buitenland

Baby van Kate en William heeft eindelijk een naam

Door Shari Deira - 24 juli 2013

De Britse prins William en hertogin Kate hebben dinsdag eindelijk de naam bekendgemaakt van hun eerste kind. Hun kersverse zoon heet George Alexander Louis.

Dat heeft Kensington Palace, het paleis waar Kate en William wonen, woensdagavond laten weten.

Het kind is de derde in de lijn van troonopvolging, na grootvader Charles en vader William. De laatste koning die George heette, was George VI, die regeerde van eind 1936 tot begin 1952. Hij was de vader van koningin Elizabeth.

Wedden

Britten zijn al sinds de geboorte flink aan het wedden om hoe de baby zou gaan heten. George en James waren favoriet voor de jonge prins.

De eerste George kwam in 1714 op de troon. Hij was de eerste vorst uit het huis Hannover, nadat koningin Anne uit het huis Stuart zonder opvolger was overleden. George I was de eerste van vier Georges die tot en met 1830 achter elkaar de Britse troon bezetten. In de 20e eeuw regeerden koning George V en George VI.

Gezin

De kleine George kwam maandag 22 juli ter wereld in het St. Mary’s ziekenhuis in Londen. Dinsdag kwamen zijn ouders voor het eerst met hem naar buiten. Het jonge gezin werd door een horde journalisten opgewacht.

Koningin Elizabeth bezocht haar achterkleinkind woensdag op Kensington Palace. Na een half uur vertrok ze weer. Kate en William hebben inmiddels tijdelijk hun intrek genomen in het huis van Kates ouders in Berkshire.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.