buitenland

Bus met kinderen stort van viaduct in Italië: zeker 38 doden

Door Servaas van der Laan - 29 juli 2013

Nabij de Zuid-Italiaanse stad Avellino is een bus met veel kinderen aan boord van een viaduct in een ravijn gestort. Zeker 38 personen overleefden het ongeluk niet.

De bus reed zondagavond op de A16 in de richting van Napels, na een uitstapje naar bedevaartsoord Telese Terme in de regio Campanië.

Om nog onduidelijke reden remde de chauffeur in een afdaling niet voor langzaamrijdend verkeer. De bus ramde vervolgens enkele auto’s, schoot door de vangrail en stortte uiteindelijk 25 tot 30 meter naar beneden het ravijn in.

Op slag dood

Het grootste deel van de ongeveer vijftig passagiers was op slag dood. Onder de doden zijn de chauffeur en veel kinderen. Zeker tien passagiers zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Op foto’s is te zien hoe de touringcar in twee stukken is gebroken. Van de bestuurderscabine is vrijwel niets meer over en enkele stoelen zijn meters de bosjes in geschoten.

Gymzaal

De dodelijke slachtoffers zijn naar de gymzaal van een middelbare school in het nabijgelegen Monteforte Irpino overgebracht. Nabestaanden worden hier opgevangen door slachtofferhulp.

De inzittenden van de bus kwamen allemaal uit de buurt van Napels en kenden elkaar. Ze maakten vaker uitstapjes met elkaar.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.