buitenland

Cabaretière Sanne Wallis de Vries wil Cabaretière Sanne Wallis de Vries wil naar New York om de wegens stalking opgesloten econoom Heleen Mees borgsom Heleen Mees betalen

Door Josefine van Enk - 04 juli 2013

Cabaretière Sanne Wallis de Vries wil naar New York om de wegens stalking opgesloten econoom Heleen Mees vrij te krijgen. Ze is bereid om de borgsom van 5.000 dollar (3.858 euro) te betalen.

Dat laat Wallis de Vries via Twitter weten.

Hierover bericht de Amerikaanse krant Daily News.

Borg

Omdat Mees de borgsom niet kan betalen blijft ze voorlopig vastzitten in de Rikers Island gevangenis, het grootste gevangeniscomplex in New York.
Voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn verbleef in 2011 ook in deze gevangenis wegens verdenking tot aanranding en verkrachting van een kamermeisje. Mees nam het in columns eerder nog op voor Strauss-Kahn.

Stalking

Heleen Mees, die in 2010 voorzitter werd van de PvdA-afdeling in New York, stalkte haar ex-geliefde twee jaar met ten minste duizend mails.

De pikante details over de stalkingszaak staan in een politierapport dat in Amerika openbaar is. Zo stuurde ze naaktfoto’s van zichzelf aan Willem Buiter, de 63-jarige hoofdeconoom van de Amerikaanse Citigroup-bank.

Caberetière Sanne Wallis de Vries wil Mees uit haar lijden verlossen en heeft aangegeven naar New York te willen reizen om de borgsom van Mees te betalen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.