buitenland

Crimineel Mink K. in Libanon veroordeeld voor drugssmokkel

Door Shari Deira - 17 juli 2013

De beruchte Nederlandse crimineel Mink K. is in Libanon veroordeeld tot acht jaar cel en een boete van 50.000 euro. K. krijgt de straf voor het smokkelen van tientallen kilo’s cocaïne.

Dat meldt de NOS dinsdag op basis van Libanese media. K. zit momenteel vast in de gevangenis van Roumieh, even buiten Beiroet,

Dwangarbeid

Mink K. werd in 2011 aangehouden in de Libanese stad Kaslik op verdenking van cocaïnesmokkel. Tijdens zijn arrestatie had K. 53 kilo cocaïne bij zich. Hij werd gearresteerd samen met twee andere verdachten, die dezelfde straf hebben gekregen.

Volgens autoriteiten in Libanon was er sprake van een van de grootste drugsvangsten uit de geschiedenis. Het Openbaar Ministerie in het land eiste levenslange dwangarbeid tegen Mink K.

Zakenman

K. werd in Nederland veroordeeld voor handel in drugs in wapens. In 2007 werd hij vrijgesproken van de moord op drugshandelaar Jaap van der Heijden.

De gevangenis waar K. momenteel verblijft, staat bekend om zijn slechte leefomstandigheden. K. verbleef in Libanon omdat hij een relatie had met de dochter van een rijke zakenman.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.