buitenland

Dominique Strauss-Kahn voor de rechter voor prostitutie

Door Shari Deira - 26 juli 2013

Oud-topman Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wordt in Frankrijk aangeklaagd omdat hij zou hebben opgetreden als pooier. Onderzoeksrechters in de zaak tegen ‘DSK’ hebben dat vrijdag besloten.

De advocaat van Strauss-Kahn zegt dat er onderzoek wordt gedaan naar zijn cliënt, melden Franse media.

Feestjes

De aanklacht heeft betrekking op seksfeestjes in het Hotel Carlton in het centrum van de stad Lille. Op de feestjes hadden Dominique Strauss-Kahn en andere mannen seks met prostituees.

In eerdere zaken had Strauss-Kahn al bekend dat hij bij zulke feestjes aanwezig was. Hij wist naar eigen zeggen niet dat de vrouwen voor hun aanwezigheid werden betaald.

Naast DSK worden twaalf andere personen aangeklaagd wegens souteneurschap, aldus de krant Libération. Het Openbaar Ministerie had de onderzoeksrechters in juni gevraagd de zaak te seponeren. Het is nog niet bekend of het OM in hoger beroep gaat.

Verkrachting

Het is niet de eerste keer dat Strauss-Kahn wordt genoemd in een geruchtmakend seksschandaal. In 2011 werd hij verdacht van verkrachting van een kamermeisje in New York.

Hij werd hiervan uiteindelijk vrijgesproken maar was wel zijn topfunctie bij het IMF kwijt en Strauss-Kahn maakte geen kans meer op het Franse presidentschap. Ook betende het het einde van zijn huwelijk met Anne Sinclair.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.