buitenland

Econoom Heleen Mees gearresteerd voor stalking

Door Servaas van der Laan - 03 juli 2013

De Nederlandse econoom en ex-columnist voor het Financieele Dagblad en NRC Handelsblad Heleen Mees is in de Verenigde Staten gearresteerd wegens het stalken van haar ex-vriend Willem Buiter. Ze zou Buiter naaktfoto’s van zichzelf en afbeeldingen van dode vogels hebben gestuurd.

Dat melden Amerikaanse media woensdag.

De 44-jarige Mees, voormalig docent aan de New York University, had een relatie met de 63-jarige Brits-Nederlandse hoofdeconoom van de Amerikaanse Citigroup-bank Willem Buiter. Maar toen die relatie uitging, zou de Nederlandse, tot 30 mei dit jaar nog columnist voor het FD, op nogal onconventionele wijze hebben gereageerd.

Naaktfoto’s

Mees stuurde e-mails waarin ze aanbood de relatie te willen lijmen. Zo bood ze verschillende seksuele diensten aan, maar stuurde ook naaktfoto’s van zichzelf waarop ze seksuele acties uitvoerde.

Ook zou ze hebben aangeboden om samen een kind te adopteren. Maar deze mails werden afgewisseld met meer duistere berichten. Mees zou foto’s van dode vogels hebben gestuurd en hebben gezegd te hopen dat het vliegtuig van Buiter uit de lucht zou vallen.

Politierapport

De Amerikaanse media baseren zich op een politierapport van de aangifte die Buiter tegen de Nederlandse deed.

Haar borgsom is vastgesteld op 5.000 dollar. Mees heeft nog niet op de berichten gereageerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.