buitenland

Familie Morsi: oud-president is ontvoerd door het leger

Door Shari Deira - 22 juli 2013

Familieleden van de gevallen Egyptische president Mohammed Morsi zeggen dat de voormalige regeringsleider is ontvoerd door het leger. Morsi’s familie is van plan juridische stappen te ondernemen tegen het leger.

Dat heeft Shaimaa, dochter van Mohammed Morsi, maandag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de Egyptische hoofdstad Caïro.

Veiligheid

Morsi zou al sinds zijn vertrek op 3 juli op een onbekende locatie worden vastgehouden. De familie zegt het leger verantwoordelijk te houden voor de veiligheid van de oud-president. Het is de eerste keer dat de familie reageert sinds het vertrek van Morsi, bericht BBC News.

Ook Osama, de zoon van Morsi, zegt dat zijn vader is ontvoerd: ‘Wat hier gebeurt is een schending van de mensenrechten en het is een schandaal in elke zin van het woord.

Morsi werd eerder deze maand gedwongen af te treden door het leger na aanhoudende betogingen van Egyptenaren. Sindsdien zijn er ook demonstraties geweest met pro-Morsi betogers, waarbij tientallen doden zijn gevallen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.