buitenland

Gezochte schooldirecteur India opgepakt voor gifmaaltijden

Door Shari Deira - 24 juli 2013

De politie in India heeft de directeur van de school aangehouden waar 23 kinderen overleden na het eten van een gratis schoollunch. De vrouw was al een week op de vlucht.

Volgens de politie heeft schooldirecteur Meena Devi een belangrijke rol hebben gespeeld in het schandaal. Ze zou tegenstribbelende kinderen hebben gedwongen de maaltijden op te eten.

Huis

Meena Devi besloot zich over te geven aan de politie nadat zij een brief ontving, waarin stond dat er anders beslag zou worden gelegd op haar huis. De vrouw wordt verdacht van moord en criminele samenzwering.

Kinderen wilden de maaltijden niet eten omdat deze er vreemd uitzagen. De kok van de school zei ook dat er iets mis was met het eten, maar Devi dwong de kinderen door te eten. Toen de eerste kinderen ziek werden, sloeg ze op de vlucht.

Pesticide

Zeker 23 kinderen zijn overleden door het eten van het giftige voedsel en 47 kinderen werden ernstig ziek. Op het voedsel is een enorme hoeveel pesticiden gevonden, vijf keer meer dan normaal.

Honderden boze demonstranten gingen de straat op in de arme oostelijke deelstaat Bihar. De school is inmiddels gesloten en moet op een nieuwe locatie opengaan. Slechts twee leraren gaven les op de school, onder wie Meena Devi.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.