buitenland

Kate en William verlaten ziekenhuis en tonen zoon aan de wereld

Door Shari Deira - 23 juli 2013

Kate Middleton en prins William hebben dinsdagavond het St. Mary’s ziekenhuis in Londen verlaten. Prins William zei na het verlaten van het ziekenhuis dat zijn zoon ‘een goed stel longen’ heeft. De naam van hun eerstgeboren kind is niet bekend.

Op een vraag of de baby, die was gewikkeld in een witte deken, meer lijkt op William of Kate antwoordde de prins: ‘Hij heeft gelukkig haar goede looks.’ Het echtpaar liet weten nog aan een naam ‘te werken’.

Nadat de twee kort wat vragen hadden beantwoord, gingen zij terug het ziekenhuis in. Even later kwamen ze weer naar buiten en stapten de twee met de baby in een auto.

Mooi

Toen het stel het ziekenhuis verliet, vormde een kleine groep medewerkers een erehaag voor het stel.

Eerder op de avond bezochten de Britse prins Charles en zijn vrouw Camilla het stel in het ziekenhuis. Ook de ouders van Kate zijn dinsdagavond langsgegaan. De moeder van de hertogin van Cambridge zei dat het kind ‘bijzonder mooi’ is.

Zorgen

Het stel heeft het personeel van het St. Mary’s, waar ook William en Harry ter wereld kwamen, bedankt voor alle goede zorgen.

Kate Middleton werd maandag opgenomen in het ziekenhuis en werd tijdens de bevalling begeleid door gyneacoloog Marcus Setchel (69), die speciaal voor deze bevalling zijn pensioen uitstelde. Om 17.24 uur (Nederlandse tijd) kwam het jongetje, dat derde in lijn is van troonopvolging, ter wereld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.