buitenland

Kate Middleton bevallen van een zoon

Door Shari Deira - 22 juli 2013

Kate Middleton, de hertogin van Cambridge en vrouw van prins William, is maandag bevallen van een zoon. Het jongetje is om 17.24 uur (Nederlandse tijd) ter wereld gekomen. De naam is nog niet bekend.

Volgens de eerste berichten maken moeder en kind het goed, maar blijft Kate Middleton toch nog een nacht in het ziekenhuis. Het kind weegt 8 Britse pond en 6 Britse ons (ongeveer 3,8 kilo). Het jongetje is de derde in lijn van troonopvolging.

De verklaring van de bevalling is volgens traditie opgehangen op een schildersezel voor Buckingham Palace. Op de verklaring is te lezen dat de hertogin van Cambridge is bevallen van een gezonde zoon.

Deur

Familieleden feliciteren het stel met de geboorte van hun eerste kind. Prins Charles laat weten dat hij trots is dat hij grootvader is geworden.

De bevolking van Groot-Brittannië zit al dagen in spanning over wanneer het kind geboren zou worden. Journalisten en fans van het Britse koninklijk huis wachtten voor de deur van de Lindo Wing van het Saint Mary’s ziekenhuis in Londen. Prins William en zijn broer Harry zijn zelf ook in dit ziekenhuis geboren.

Maandag werd Middleton opgenomen in het ziekenhuis. Ze werd tijdens haar bevalling begeleid door de 69-jarige gynaecoloog Marcus Setchel, die speciaal voor deze bevalling zijn pensioen uitstelde.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.