buitenland

Kidnapper Cleveland ontloopt mogelijk doodstraf

Door Anna Vossers - 25 juli 2013

De aanklager in Ohio heeft ontvoerder Ariel Castro een schikkingsvoorstel gedaan. In ruil voor een schuldbekentenis zou hij onder de doodstraf kunnen uitkomen, die hem boven het hoofd hangt vanwege onder meer het vasthouden en verkrachten van drie vrouwen in zijn huis in Cleveland.

Castro zou de schikking in overweging nemen en er vrijdag mogelijk al een beslissing over nemen, meldt lokale nieuwszender WKYC.

Huis

De 52-jarige voormalige buschauffeur Castro ontvoerde Amanda Berry (26), Michelle Knight (32) en Gina DeJesus (23) en hield hen ongeveer tien jaar vast in zijn huis in Cleveland. De drie vrouwen wisten in mei te ontsnappen aan hun gevangenschap. Castro heeft de vrouwen herhaaldelijk verkracht.

Tegen Castro lopen 977 aanklachten, onder meer aggravated murder, de ernstigste vorm van moord, waarvoor de doodstraf mogelijk is. Hij doodde verscheidene foetussen van de vrouwen.

Buurman

De zaak kwam aan het licht nadat een buurman geschreeuw uit het huis hoorde komen toen Castro niet thuis was. Hij brak door de deur heen en liet Amanda Berry alarmnummer 911 bellen.

In juli werd een video van de drie vrouwen online gezet, waarin ze iedereen die geld heeft gestort in een fonds dat voor hen is aangemaakt bedankten. Ze vroegen erom hun privacy en die van Berry’s in gevangenschap geboren baby te respecteren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.