buitenland

Koptische priester gedood in Egypte

Door Claartje Vogel - 06 juli 2013

In Egypte is een koptische priester doodgeschoten. De christelijke priester werd in de provincie Noord-Sinaï door islamitische extremisten gedood. Het is het eerste sektarische geweld in Egypte sinds het afzetten van de islamitische president Morsi.

Persbureau Reutersmeldt dat de actie maakt deel uit van een serie aanslagen door islamitische opstandelingen.

Noord-Sinaï

De daders zitten mogelijk ook achter beschietingen op vier militaire wachtposten nabij de grens met Gaza.

Sinds het afzetten van Morsi is het onrustig in de provincie Noord-Sinaï. De islamisten protesteren tegen het afzetten van de president.

Bestorming

Er waren vrijdag gevechten in heel Egypte. Honderden islamisten hebben afgelopen nacht het ambtsgebouw van de gouverneur van de provincie Noord-Sinaï bestormd. Achttien personen raakten gewond bij de bestorming.

De Moslimbroederschap heeft felle kritiek op de koptische Paus Tawadros II. De Paus sprak zijn zegen uit over het afzetten van Morsi (ook op Twitter) en hij was erbij toen het leger de val van president bekend maakte.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.