buitenland

Los Angeles gaat harder optreden tegen demonstranten

Door Claartje Vogel - 16 juli 2013

De autoriteiten in de Amerikaanse stad Los Angeles kondigen aan harder op te treden tegen betogers tegen de vrijspraak van burgerwacht George Zimmerman. In de afgelopen drie dagen liepen demonstraties uit op geweld en vandalisme.

Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN dinsdag.

Vandalisme en geweld

‘Helaas zijn de rechten van velen geschonden door de acties van sommigen’, zei het hoofd van de politie. Afgelopen weekend werden zeven demonstranten gearresteerd omdat zij de politie belaagden met beton, batterijen en stenen.

Maandag werden veertien betogers opgepakt die ramen insloegen, op auto’s sprongen en vuurwerk afstaken. Televisiestation KCAL in Los Angeles meldt dat twee journalisten zijn aangevallen door demonstranten.

Zimmerman

De demonstranten protesteren tegen de vrijspraak van George Zimmerman. Zaterdag besloot de rechtbank dat de burgerwacht niet schuldig was aan doodslag op de 17-jarige zwarte tiener Trayvon Martin.
Zimmerman verklaarde dat hij schoot uit zelfverdediging nadat de jongen hem aanviel. Demonstranten protesteren omdat zij denken dat de jury Zimmerman vrijsprak omdat hij blank is, net als de jury, en het slachtoffer zwart.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.