buitenland

Nederlandse vrouw slachtoffer in gruwelijk gijzeldrama

Door Anne-Marie Spermon - 12 juli 2013

Een jonge Nederlandse vrouw werd eind vorig jaar in Melbourne ontvoerd en zes weken lang ernstig mishandeld en verkracht. Vandaag staan de twee verdachten, een Australisch stel, terecht.

Dat melden Australische media.

Beeld

Van de verkrachtingen en martelingen is 450 uur aan beeldmateriaal opgenomen, dat de rechter moet bestuderen.

De aanklacht bestaat in totaal uit 179 punten, waaronder 62 gevallen van verkrachting.

Seksslaaf

De Nederlandse toerist, vermoedelijk 21 jaar oud, leerde Alfio Anthony Granata en Jennifer Mary Peaston vorig jaar kennen op een verjaardagsfeest. Hoewel zij eerst vrijwillig met de twee meeging, werd ze later gevangengezet en tot kerst vastgehouden.

Het stel zou de Nederlandse vrouw als seksslaaf hebben behandeld. Ze zou zijn verkracht en gemarteld, en meerdere malen met de dood zijn bedreigd. De vrouw vertelde de politie dat zij in de anderhalve maand van haar opsluiting slechts vier of vijf dagen niet is misbruikt.

Ontsnapping

Op kerstavond moest zij een bizar doodsritueel ondergaan, waarbij haar ontvoerder liet weten dat ze haar dood niet kon ontlopen. Het slachtoffer ontsnapte uiteindelijk door Granata op eerste Kerstdag neer te steken.

Granata verklaarde tegen de politie dat hij was bezeten door een demon. De Nederlandse vrouw verbleef na haar ontsnapping vier weken in het ziekenhuis om te herstellen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.