buitenland

Partydrug veroorzaakt stijging hiv-infecties in Londen

Door Josefine van Enk - 25 juli 2013

Het aantal hiv-infecties onder homoseksuele mannen is in de Britse hoofdstad Londen fors gestegen. De stijging van twintig procent in 2012 zou vooral te wijten zijn aan een combinatie van partydrugs en onveilige seks.

Dat schrijft de Britse krant The Independent donderdag op basis van cijfers van de publieke gezondheidsdienst in Engeland.

Stijging

De Engelse gezondheidsdiensten slaan alarm en willen meer speciale voorlichting over het virus. In Londen zijn 1.720 besmettingen onder homoseksuele mannen geconstateerd. Het virus wordt vooral verspreid via besmette drugsnaalden en onveilige seks.

In heel Engeland is het aantal infecties in 2012 gestegen met acht procent en zijn 3.240 homoseksuelen besmet geraakt.

De stijging onder het aantal geconstateerde besmettingen is deels te verklaren door de stijging van 17 procent onder het aantal mensen dat zich sinds 2011 liet testen.

Besmetting

De Britse gezondheidsdienst ziet een duidelijke toename van mannen die onveilige seks hebben terwijl ze onder invloed zijn. Hoewel veel homoseksuele mannen volgens een medewerker van een drugskliniek een gelukkige langdurige relatie hebben, gebruiken mannen die worstelen met hun seksualiteit volgens de medewerker steeds vaker drugs om seks te hebben.
Slechts een klein deel van de homoscene combineert seks met partydrugs, maar deze groep wordt wel steeds groter.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.