buitenland

Prins Charles trots en blij dat hij grootvader is

Door Shari Deira - 22 juli 2013

Prins Charles heeft maandagavond verheugd gereageerd op de geboorte van zijn eerste kleinkind. ‘Ik ben enorm trots en blij dat ik voor de eerste keer grootvader ben geworden.’

Kate Middleton (31) is maandag om 17.24 uur (Nederlandse tijd) bevallen van een zoon. Moeder en kind maken het goed maar blijven toch nog een nacht in het St. Mary’s ziekenhuis in Londen.

Kleinkind

Charles spreekt in een verklaring van ‘een ongelooflijk speciaal moment voor William en Catherine’. ‘Mensen hadden me de afgelopen maanden al gezegd dat het geweldig is om een kleinkind te krijgen. Wij kijken er naar uit om de baby snel te zien.’

De Britse premier David Cameron noemt de geboorte van de jongen ‘een belangrijk moment voor onze natie’. ‘De koninklijke familie heeft het afgelopen jaar veel bijzondere moment gekend, zoals het regeringsjubileum van koningin Elizabeth. Deze familie heeft ons al jaren zoveel gegeven.’

Naast prins William waren ook Kate’s moeder en haar zus Pippa bij de geboorte aanwezig. Na de geboorte belde prins William eerst zijn grootmoeder, koningin Elizabeth daarna zijn vader en zijn broer prins Harry.

Naam

De naam van het eerste kind van William en Kate is nog niet bekend en dat kan nog even duren. De naam van prins William werd ook pas na een week wereldkundig gemaakt. Het jongetje is na prins Charles en prins William derde in lijn van troonopvolging. Hij krijgt de titel prins van Cambridge.

De hertog en hertogin van Cambridge, zoals de officiële titels van Kate en William luiden, kwamen maandag in een gewone auto aan bij het St. Mary’s ziekenhuis. William werd op 21 juni 1982 in dit ziekenhuis geboren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.