buitenland

Seksschandaal rond ex-congreslid Weiner krijgt vervolg

Door Shari Deira - 23 juli 2013

De Amerikaanse politicus Anthony Weiner die zich in 2011 moest terugtrekken vanwege een seksschandaal, bekent dat hij meer seksueel getinte gesprekken heeft gevoerd en foto’s heeft uitgewisseld met een vrouw op internet.

Een vrouw met wie Weiner nog chatte nadat het schandaal uitkwam in 2011 is naar een roddelwebsite gestapt. Daardoor was Weiner, die hoopt burgemeester van New York te worden, gedwongen een reactie te geven.

Onthullingen

De vrouw zegt dat zij zes maanden lang een ‘online relatie’ had met Weiner. De relatie zette zich voort na de vorige onthullingen.

‘Ik zei eerder al dat andere chatgesprekken en foto’s naar buiten konden komen. En vandaag is dat gebeurd,’ zegt de Democraat. ‘Zoals ik eerder heb gezegd: de dingen die ik in het verleden heb gedaan, waren fout en kwetsend voor mijn vrouw.’

De 48-jarige Weiner wijst erop dat hij en zijn vrouw ‘uitdagingen in hun huwelijk’ hebben moeten doorstaan. ‘Dat ging verder dan mijn vertrek uit het Congres.’

Baan

De politicus, die chatte onder de naam Carlos Danger, voerde seksueel getinte gesprekken met een 22-jarige vrouw op Facebook. Ook stuurde hij foto’s naar de vrouw en had hij telefoonseks met haar. Weiner zou haar ook een baan en een appartement hebben beloofd.

Twee maanden geleden maakte Weiner bekend dat hij wil strijden om het burgermeesterschap van New York. Ondanks het seksschandaal staat hij er goed voor in de peilingen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.