buitenland

Slachtoffers Cleveland-ontvoering geven eerste interview (video)

Door Anne-Marie Spermon - 09 juli 2013

De drie vrouwen, die in mei dit jaar werden bevrijd, hebben zich voor het eerst in het openbaar uitgesproken over de ontvoeringszaak. Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight danken het publiek voor hun steun en betrokkenheid.

De beelden werden dinsdag online gezet.

Hel

In de ruim drie minuten durende video zeggen de drie vrouwen dat zij ontzettend blij zijn met hun vrijheid. Knight zegt dat zij de hel, waar ze doorheen is gegaan, nu met opgeheven hoofd kan verlaten.

De vrouwen bedanken daarnaast iedereen die geld heeft overgemaakt naar het fonds dat speciaal voor hen werd opgericht en waarin al meer dan 1 miljoen dollar (777.309 euro) is gestort.

Privacy

Berry, die tijdens de ontvoering beviel van een baby van haar ontvoerder, vraagt daarnaast het publiek om haar privacy, en die van haar kind, te respecteren.

De drie vrouwen werden ongeveer tien jaar geleden onafhankelijk van elkaar ontvoerd. De eigenaar van het huis, Ariel Castro, wordt verdacht van onder andere ontvoering en verkrachting. Castro kan de doodstraf krijgen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.