buitenland

Taliban bevrijden honderden terroristen in Pakistan

Door Shari Deira - 30 juli 2013

Meer dan 240 gevangenen in het noordwesten van Pakistan zijn ontsnapt nadat leden van de Taliban de gevangenis bestormden. In de gevangenis zaten honderden leden van de Taliban en andere extremisten.

De aanval op de gevangenis in de stad Dera Ismail Khan begon met een enorme explosie rond middernacht, bericht BBC News.

Tralies

Een groep van ongeveer zeventig man, waarvan enkelen gekleed als politieagent, viel de gevangenis aan. Ze gebruikten explosieven en schoten met machinegeweren. Twaalf mensen kwamen om in het vuurgevecht dat drie tot vier uur duurde.

Zeker 243 gevangenen wisten in alle tumult te ontsnappen. Onder hen zijn dertig terroristen die vastzitten voor gruwelijke aanslagen, zegt een functionaris van de stad. Van de ontsnapte gevangenen zitten er inmiddels veertien weer achter de tralies.

Aanval

De terroristen riepen ‘God is groot’ en ‘Lang leve de Taliban’ terwijl zij de gevangenis bestormden. Leider Shahidullah Shaid van de terreurorganisatie in Pakistan heeft de aanval opgeëist en is naar eigen zeggen trots dat de gevangenen zijn bevrijd.

Het is niet de eerste keer dat de Taliban een gevangenis in Pakistan aanvalt. In april vorig jaar werden honderden gevangenen bevrijd in het noorden van het land.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.