buitenland

Zeven doden door aanhoudende onrust in Caïro

Door Josefine van Enk - 16 juli 2013

In de Egyptische hoofdstad Caïro zijn ten minste zeven doden en 250 gewonden gevallen. De aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi blijven botsen met de politie en de tegenstanders van Morsi.

Dat melden de hulpdiensten in Egypte.

Doden

Hoofd van de hulpdiensten in Egypte Mohamed Sultan zegt tegen persbureau Reuters dat twee mensen om het leven kwamen bij een brug in Caïro. Voorstanders van Morsi blokkeerden de brug en gooiden stenen naar de politie, waarop de politie traangas tegen de demonstranten gebruikte.

De andere vijf Egyptenaren lieten het leven in Giza, een stad ten zuiden van Caïro. Meer dan 250 mensen raakten gewond.

Onrust

Duizenden Molsimbroeders verzamelden zich maandagavond op verschillende plekken in Caïro om te demonstreren tegen de afzetting van de democratisch verkozen president Morsi.

Volgens de Arabische nieuwszender Al-Jazeera waren er dinsdagochtend nog duizenden Morsi-aanhangers op straat. De demonstranten blijven protesteren tot Morsi wordt vrijgelaten. Waar hij wordt vastgehouden is onbekend.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.