buitenland

Zwangere Kate naar het ziekenhuis voor bevalling

Door Servaas van der Laan - 22 juli 2013

De hoogzwangere Kate, hertogin van Cambridge en vrouw van de Britse prins William is maandag naar het Saint Mary’s ziekenhuis in Londen gebracht. Hier zal ze naar verwachting spoedig bevallen van haar eerste kind.

Dat heeft het Britse koninklijk huis Kensington Palace maandag bekendgemaakt.

De hertogin wordt bijgestaan door haar man William, haar moeder Carole en zusje Pippa Middleton.

Op tijd

Het is de bedoeling dat Kate via ‘natuurlijke weg’ van haar kind zal bevallen. Het kindje lijkt precies op tijd te komen, aangezien Kate halverwege juli was uitgerekend.

William en Kate zeggen zelf niet te weten of het een jongen of een meisje is. De ‘Royal Baby’ is, onafhankelijk van het geslacht, na prins Charles en prins William de derde in lijn van de troonopvolging.

Saint Mary’s

De keuze voor het Saint Mary’s ziekenhuis, waar de Britse en internationale pers zich al dagen ophoudt, is niet toevallig. Hier werden ook William en zijn broer Harry geboren. De gynaecoloog die de twee jongens ter wereld bracht, de 69-jarige Marcus Setchel is er ook nu weer bij. Hij stelde er zelfs zijn pensioen voor uit.

Als het kindje er eenmaal is, zal het geboortebericht traditiegetrouw worden bevestigd aan een ezel die voor Buckingham Palace wordt geposteerd. Hierna worden er 41 kanonschoten afgevuurd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.