buitenland

Amerikaanse drone doodt vermeende terroristen in Jemen

08 augustus 2013

Ten minste zes mogelijke Al-Qa’ida-terroristen zijn in het zuidoosten van Jemen gedood door een aanval met een Amerikaanse drone. Het onbemande vliegtuig opende donderdagochtend het vuur op twee voertuigen in de woestijn.

Jemenitische veiligheidsfunctionarissen deden anoniem melding van de drone-aanslag. Washington erkent dat er in Jemen vermeende terroristen met drones worden aangevallen, maar weigert een reactie te geven.

Aanval

De twee auto’s in de provincie Maareb vlogen na de drone-aanval in brand, waarna getuigen het vliegtuig nog een tijdje zagen rondcirkelen.

Sinds juli zijn er zeker twintig  terrorisme-verdachten om het leven gekomen door drones. Dit was de zesde aanval in mider dan twee weken.

Gevaar

Woensdag lieten de veiligheidsdiensten in Jemen, een van de armste Arabische landen, weten dat ze een aanslag op olie- en gasinstallaties hebben verijdeld. Ook wilde Al-Qa’ida verschillende havensteden in het zuiden van Jemen bezetten.

Door het verhoogde risico op terroristische aanslagen zijn eerder deze week veel westerse ambassades gesloten en werden, naast Amerikanen en Britten, ook Nederlanders opgeroepen Jemen te verlaten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.