buitenland

Amerikaanse jongeren doden hoogbejaarde veteraan

Door Tom Reijner - 23 augustus 2013

Een 88-jarige oorlogsveteraan uit de Tweede Wereldoorlog is overleden, nadat hij in elkaar was geslagen door twee jongeren. Hij werd aangevallen bij zijn huis in Spokane, een plaats in de Amerikaanse staat Washington.

Amerikaanse media melden donderdag dat de jongeren het slachtoffer willekeurig uitkozen en geen motief voor hun daad hadden. Mensen die de daad zagen, konden een signalement van de twee jongens geven. Dat signalement leidde nog niet tot de aanhouding van de daders.

Herhaling

Het is de tweede keer in een week tijd dat Amerikaanse jongeren iemand willekeurig vermoorden. Twee tieners van 15 en 16 jaar worden verdacht van de moord op een 22-jarige man in de plaats Duncan, in de staat Oklahoma.

De tieners, die zeiden zich te vervelen, schoten de man vanuit een auto in zijn rug. Hij was een toevallige passant, die al joggend werd opgemerkt door de jongeren met de woorden: ‘dat is ons doelwit’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.