buitenland

Amerikaanse tieners schieten honkballer dood ‘uit verveling’

Door Shari Deira - 20 augustus 2013

Twee Amerikaanse jongens van vijftien en zestien zijn beschuldigd van de moord op een 22-jarige Australische honkballer. De jongens zouden de moord hebben gepleegd omdat zij zich verveelden.

Een derde jongen van zeventien jaar wordt verdacht van medeplichtigheid. Zijn borgtocht is vastgesteld op 1 miljoen dollar, de anderen jongens mogen niet op borgtocht vrijkomen.

De aanklacht werd bekendgemaakt tijdens een rechtszitting in de stad Duncan (Oklahoma).

Joggen

Het slachtoffer, Christopher Lane, was in de Verenigde Staten om te honkballen en hij had een beurs voor de East Central University. Toen Lane aan het joggen was, werd hij opgemerkt door de tieners.

‘Ze zagen Christopher voorbij komen en een van hen zei: “dat is ons doelwit”,’ zegt een politiechef tegen Amerikaanse media. Het groepje volgde Lane met een auto en een van de verdachten schoot hem in de rug. Enkele uren later werden ze opgepakt.

De jongens van vijftien en zestien worden waarschijnlijk berecht als volwassenen en hen hangt dan ook een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. De zestienjarige jongen zou het schot hebben gelost.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.