buitenland

Canadezen laten moordpython inslapen

Door Anna Vossers - 07 augustus 2013

De Afrikaanse rotspython die twee Canadese broertjes wurgde, is ingeslapen. Zijn kadaver wordt geanalyseerd voor het onderzoek naar de dood van de jongetjes.

De politie heeft een dierenarts ingeschakeld om het dier te doden, meldt The National Post. De politie onderzoekt ook of de eigenaar wel een vergunning had voor het exotische beest.

Reptielenwinkel

Volgens de Canadese politie zat de wurgslang in een glazen hok op de tweede etage van het appartement waar het drama plaatsvond, en niet in de reptielenwinkel van de eigenaar, zoals eerder werd aangenomen.

De broertjes van vier en zes jaar oud werden in de nacht van zondag op maandag in Canada gewurgd door een ontsnapte python. De jongetjes waren aan het logeren bij een vriendje, wiens vader een reptielenwinkel bezit in hetzelfde gebouw als zijn huis. De slang ontsnapte uit zijn terrarium en kwam door het ventilatiesyteem via het plafond binnen in de kamer waar de jongetjes sliepen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.