buitenland

Drugsvangst in België ter waarde van 1,3 miljard euro

23 augustus 2013

Een Belgische drugsvangst van donderdag heeft volgens de eerste berekeningen een straatwaarde van 1,3 miljard euro. Veertien leden van een vermeende criminele organisatie zijn opgepakt, waarvan twee in Nederland.

Dat heeft het Belgische Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

Betrapt

Om de internationale bende achter de drugs op te rollen werd, op verzoek van de Belgische politie, ook een inval gedaan in een Nederlands kassencomplex aan de Procureurweg in Dongen, Noord-Brabant.

Daar werd een grote hoeveelheid aan MDMA gevonden, dat gebruikt wordt om xtc van te maken. Volgens de politie produceert en verkoopt de criminele organisatie MDMA. Er werden twee laboratoria en twee opslagplaatsen ontdekt met de drug.

Grootste xtc-lab

Een xtc-laboratorium dat in het Belgische Chimay werd gevonden, is volgens Belgische media het grootste dat ooit in Europa is ontmanteld. In totaal werd bijna 1.000 kilo MDMA in beslag genomen. Aan de invallen ging maandenlang onderzoek vooraf.

De twee verdachten die in Nederland zijn opgepakt zijn volgens het Nederlands OM een man van 69 jaar en een vrouw van 61 jaar uit Etten-Leur, dat naast Breda ligt. Ze worden nog vastgehouden in een Nederlandse cel.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.