buitenland

Egyptische premier wil ontbinding Moslimbroederschap

Door Shari Deira - 17 augustus 2013

De Egyptische premier Hazem el-Beblawi stelt voor om de vergunning van de Moslimbroederschap in te trekken om zo een eind te maken aan het bestaan van de beweging. De regering onderzoekt nu of dit mogelijk is.

Beblawi heeft dit voorstel gedaan aan de minister van Sociale Zaken, die over vergunningen voor particuliere organisaties gaat.

Kopstukken

Zaterdag werd bekend dat een van de zonen van Mohamed Badie, een geestelijk leider van de Moslimbroederschap in Egypte, vrijdag door een schotwond om het leven is gekomen. De 38-jarige Anmar Badie werd doodgeschoten toen hij deelnam aan een protestactie op het Ramsesplein in Caïro.

Mohamed Badie moet op 25 augustus samen met andere kopstukken van de Moslimbroederschap voor de rechter verschijnen, omdat ze hebben aangezet tot geweld. Er zijn de afgelopen week 1.004 aanhangers van de Moslimbroeders gearresteerd.

Het ministerie van Volksgezondheid maakte zaterdag bekend dat het geweld vrijdag aan 173 personen het leven heeft gekost. In Caïro vielen de meeste doden: 95. In het hele land raakten 596 personen gewond.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.