buitenland

Evacuatie in centrum Kopenhagen na valse bommelding

Door Anna Vossers - 06 augustus 2013

De Deense politie heeft dinsdag een deel van het centrum van Kopenhagen ontruimd. In een parkeergarage werd een auto gevonden die eruit zag alsof er een bom in was geplaatst.

De bommelding bleek echter vals te zijn, meldt tv-zender TV2. De auto zou er weliswaar uit hebben gezien alsof er een bom onder zat, maar de draden die onder de auto gingen, waren bedoeld voor een experiment.

Robot

Een deel van het centrum van Kopenhagen werd dinsdag ontruimd na een bommelding. Een voorbijganger zag in een parkeergarage onder een paarse Volkswagen Golf met een Zweeds kenteken draden hangen. Die zouden zijn vastgemaakt aan een batterij.

In een straal van 50 meter rondom de verdachte auto werden alle gebouwen, waaronder drie van de Deense overheid, uit voorzorg geëvacueerd. De politie sprak van een ‘ernstige situatie’. Explosieven-deskundigen van het leger werden ingezet om de eventuele bom omschadelijk te maken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.