buitenland

‘Geen bewijs tegen verdachte in moordzaak Helmin Wiels’

Door Anna Vossers - 07 augustus 2013

Justitie heeft geen enkel bewijs tegen de 26-jarige Luigi F. die op Curaçao vastzit op verdenking van moord op een van de moordenaars van Helmin Wiels. Dat zegt de advocaat van F., die de rechtbank heeft verzocht hem vrij te laten.

Advocaat Marije Vaders liet dat dinsdag weten op de lokale tv-zender CBA. Eerder die dag behandelde de rechter de zaak van Luigi F. in een besloten zitting.

Het voorarrest van een andere verdachte, een 43-jarige vrouw B. die vorige week werd opgepakt, werd dinsdag verlengd.

Luigi F.

Luigi ‘Preto’ Lorenzo F., afkomstig van Curaçao, werd in juni in Zoetermeer gearresteerd. Hij zou Raul Martinez hebben vermoord, een Curaçaoënaar die werd verdacht van betrokkenheid bij de moord op politicus Wiels. Martinez zou de auto hebben gehuurd waarmee de daders na de moord op Pueblo Soberanoleider Helmin Wiels op 5 mei vluchtten.

Het lijk van Martinez werd in juni gevonden op het eiland. Het lichaam was in stukken gesneden. Het hoofd, de armen en de benen ontbraken. Om zijn identiteit te bevestigen was DNA-onderzoek nodig.

Breuk

Wiels was de leider van Pueblo Soberano, de grootste partij van Curaçao. In mei werd hij geliquideerd op een strand bij Willemstad. De moord zou zijn uitgevoerd door leden van straatbende No Limit Soldiers, uit de wijk Koraal Specht in Willemstad, die huurmoorden uitvoert en die ook in Zoetermeer actief zou zijn.

Het onderzoek van de politie naar de moord op Wiels richt zich vooral op de breuk vorig jaar tussen Wiels en Gerrit Schotte. Oud-premier Schotte kwam in opspraak vanwege banden met een van witwassen verdachte gokbaron uit Sint Maarten en Francesco Corallo, een maffialid uit Sicilië.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.