buitenland

Graffitispuiter vindt opsporingsbericht leuk en wordt opgepakt

Door Anna Vossers - 19 augustus 2013

Een Amerikaanse tiener die politieauto’s had beklad met graffiti, heeft zijn eigen arrestatie gemakkelijk gemaakt voor de politie. Hij vond op Facebook zijn opsporingsbericht van de politie ‘leuk’ en deelde dat met zijn vrienden.

‘Blijkbaar was hij trots op zijn actie’ heeft een politiewoordvoerder tegen Amerikaanse media verklaard.

Varkens

De jongen zou met graffiti ‘f*ck the pigs‘ op politieauto’s hebben gespoten tijdens opstootjes bij een surfwedstrijd eind juli. Verschillende fans van de pagina van de politie zagen het bericht waarin de graffitispuiter het opsporingsverzoek dat tegen hem liep voorbijkomen en gaven tips door over zijn identiteit.

De jongen werd vrijdag gearresteerd op verdenking van vandalisme. Op het Facebookprofiel van de jongen zou ook staan dat hij in een stripclub werkt en dat hij een opleiding heeft gevolgd bij de Amerikaanse luchtmacht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.