buitenland

‘Griekenland heeft opnieuw geld nodig van EU’

Door Annemarie van Ulden - 11 augustus 2013

Volgens de Duitse Bundesbank mogen de internationale geldschieters zich opnieuw opmaken voor onderhandelingen over een extra steunpakket voor Griekenland. Begin volgend jaar heeft het land vermoedelijk opnieuw hulp nodig.

Dit meldt Der Spiegel op basis van interne documenten van de Duitse centrale bank. De Bundesbank wil vooralsnog geen commentaar geven op de berichten.

Vooruitgang

Volgens de Duitse krant zou de Bundesbank niet tevreden zijn met de vooruitgang die Griekenland boekt met het hervormen van de economie en het terugdringen van de tekorten. Het land zou begin 2014 extra noodleningen nodig hebben van EU en IMF.

Dit terwijl de Duitse bondskanselier Angela Merkel en minister van Financiën Wolfgang Schäuble herhaaldelijk hebben laten weten dat Griekenland op koers ligt met de hervormingen en extra steun niet aan de orde is.

Steunpakket

Uit de documenten zou ook blijken dat de Bundesbank de risico’s van het huidige steunpakket ‘ongewoon hoog’ vindt en dat de bank aanzienlijke twijfels heeft of het land de noodzakelijke hervormingen wel kan doorvoeren.

Het laatste noodpakket van 5,7 miljard euro zou zijn geaccordeerd omwille van ‘politieke beperkingen’, zo schrijft Der Spiegel.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.