buitenland

Horrorhuis in Cleveland wordt vandaag gesloopt

Door Anna Vossers - 07 augustus 2013

Het huis van ontvoerder Ariel Castro in Cleveland in de Verenigde Staten gaat vandaag tegen de vlakte. In dat ‘horrorhuis’ hield de tot levenslang veroordeelde Castro tien jaar lang drie vrouwen vast.

Het is de bedoeling dat het het huis in één dag wordt gesloopt en dat de grond wordt geëgaliseerd, meldt CNN. Het is niet duidelijk wat er uiteindelijk met de plek gebeurt.

Kettingen

In het huis hield Ariel Castro de vrouwen Amanda Berry (26), Michelle Knight (32) en Gina DeJesus (23) vast nadat hij hen los van elkaar had ontvoerd. Hij bond ze vast met metalen kettingen. De drie vrouwen wisten in mei te ontsnappen aan hun gevangenschap.

Familieleden van Castro hebben persoonlijke bezittingen uit het huis gehaald, net als een van de slachtoffers.

Castro trof een schikking met de openbare aanklager, waarbij hij in ruil voor een schuldbekentenis de doodstraf ontliep. Vorige week werd hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf met daarbovenop nog duizend jaar. Ook werd bepaald dat hij zijn huis moest afstaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.