buitenland

Israël bombardeert terroristen in Libanon

Door Tom Reijner - 23 augustus 2013

Het Israëlische leger heeft in de nacht van donderdag op vrijdag doelen in Libanon gebombardeerd. Het doelwit was een basis van terroristen, die actief zijn rond Na’ameh, een dorp op zo’n twintig kilometer van de hoofdstad Beiroet.

Dat zegt een bron binnen het leger tegen persbureau Reuters vrijdag. Een militante Palestijnse groepering meldt doelwit te zijn geweest.

Vergelding

De aanval van het leger volgt nadat donderdag raketten werden afgevuurd op het noorden van Israël. Vanuit Libanon werden vier raketten afgevoerd. Drie daarvan kwamen niet over de grens. De vierde werd vernietigd door het raketafweersysteem Iron Dome. De brokstukken richtten lichte schade aan, maar niemand raakte gewond.

In het zuiden van Libanon zijn leden van Hezbollah actief. In het verleden hebben ook militante Palestijnen vanuit Libanon raketaanvallen uitgevoerd op Israël.

 

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.