buitenland

Israël sluit luchthaven badplaats Eilat vanwege veiligheid

Door Shari Deira - 08 augustus 2013

Het Israëlische leger heeft donderdag de luchthaven in het zuiden van de badplaats Eilat gesloten uit veiligheidsoverwegingen. Alle inkomende en uitgaande vluchten zijn op last van het leger geannuleerd.

Dat heeft een woordvoerder van het leger bekendgemaakt. Het leger geeft verder geen details vrij over de maatregel.

Raket

De zorgen om het gebied rond Eilat zijn de afgelopen maanden toegenomen nadat Israël werd beschoten vanuit het Egyptische deel van de Sinaï-woestij. Het land versterkte daarom het raketafweersysteem ‘Iron Dome’ aan de grens met Egypte.

In juli werden er nog resten van een raket gevonden in de bergen aan de noordkant van de populaire badplaats.

Toeristen

Na de val van oud-president van Egypte Hosni Mubarak in 2011 heeft Israël het leger in het gebied versterkt. Met de komst van de inmiddels afgezette Moslimbroeder Mohammed Morsi werd gevreesd dat het vredesverdrag dat Israël in 1979 sloot met Egypte zou worden verbroken.

Eilat is elke zomer een populaire bestemming voor toeristen uit binnen- en buitenland. Veel duikers bezoeken de badplaats vanwege het bijzondere koraal in de Rode zee.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.