buitenland

Lijk vermiste dief na 25 dagen gevonden in schoorsteen

Door Shari Deira - 06 augustus 2013

Een twintigjarige inbreker in Argentinië is op een bizarre manier om het leven gekomen. Het lichaam van de man werd 25 dagen na zijn vermissing gevonden in een schoorsteen van een boerderij in de plaats Junín in de Argentijnse provincie Buenos Aires.

Volgens politiebronnen is de jongeman in de schoorsteen door verstikking om het leven gekomen toen hij probeerde in te breken.

Schoorsteen

Het lichaam van de inbreker werd gevonden nadat eigenaren van de boerderij klaagden over de stank die uit de schoorsteen kwam. Brandweerlieden schoten te hulp en vonden bij het uitbreken van de schoorsteen het lichaam van Jonathan Puente.

De familie van Puente had hem 25 dagen eerder bij de politie als vermist opgegeven, meldt de Argentijnse krant Clarín dinsdag. De eigenaar van de boerderij is een arts en Puente zou hebben geweten dat hij alleen in het weekend in het huis is.

Lucht

De jongeman had al kabels van het alarmsysteem doorgeknipt en probeerde zich daarna te laten zakken door de schoorsteen om zo de boerderij binnen te komen. Al gauw kreeg Puente geen lucht meer en stikte hij in de schoorsteen.

De bewoners van de boerderij vermoedden wel dat iemand had geprobeerd in te breken, maar er ontbraken geen spullen dus zij deden geen aangifte.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.