buitenland

Man slaapt in afvalbak en overlijdt op vuilnisbelt

Door Shari Deira - 26 augustus 2013

Een zwerver in Ierland is op een opmerkelijke manier om het leven gekomen. De man was gaan slapen in een vuilcontainer en werd een dag later dood gevonden op de vuilnisbelt van Dublin.

De Ierse politie is op zoek naar familieleden van de overleden Pool Henryk Piotrowski.

De afvalbak met papier en recyclebaar materiaal werd donderdag opgehaald door een vuilniswagen. Medewerkers ontdekten het lichaam van de 43-jarige man pas een dag later toen de wagen werd geleegd op de vuilnisbelt.

Opzet

De politie meldt dat er geen opzet in het spel was en gaat ervan uit dat de man lag te slapen tussen het afval om warm te blijven. Piotrowski had een identiteitsbewijs op zak en de politie probeert nu samen met de Poolse ambassade de familie van de man te vinden.

Sinds de Poolse toetreding tot de Europese Unie in 2004 is Ierland een populaire bestemming voor Polen, meldt BBC News. Met 120.000 Polen zijn zij de grootste minderheidsgroepering van Ierland. Veel van hen zijn nu werkloos omdat de bouwsector in het land zwaar te lijden heeft onder de crisis.

In 2007 vonden vuilnismannen ook al het lichaam van een Pool op een vuilnisbelt in Limerick.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.