buitenland

Menigte stort zich op machinist na doodrijden pelgrims

Door Anne-Marie Spermon - 19 augustus 2013

Een sneltrein heeft in India ten minste 35 mensen, onder wie veel hindoeïstische pelgrims, doodgereden toen zij het spoor overstaken. Een woedende menigte viel de machinist vervolgens aan.

Dat meldt de Indiase krant Times of India maandagochtend.

Overgang

De pelgrims waren op weg naar een heiligdom in de noordelijke provincie Bihar en verlieten net een plaatselijke trein op het afgelegen station van de plaats Dhamara Ghat.

De machinist van de Raiya-Rani Express reed volgens ooggetuigen veel te hard, toen hij de pelgrims bij het oversteken van het spoor overreed. De sneltrein maakt normaal geen tussenstop in Dhamara Ghat.

Mishandeld

Toen de trein na het ongeluk toch stilhield, werd de machinist door een verontwaardigde menigte uit de trein getrokken en zwaar mishandeld. Hoe hij er nu aan toe is, blijft vooralsnog onduidelijk.

Ook zijn zes wagons van de sneltrein in brand gestoken en zouden enkele spoorwegmedewerkers zijn gegijzeld.

Zwaargewonden

De hulpverlening komt maar mondjesmaat op gang, omdat het treinstation erg afgelegen ligt.

Het precieze aantal doden is nog niet bekend; sommige lichamen zouden door de klap met de trein aan stukken zijn gescheurd. Vanwege de toestand van een aantal zwaargewonde slachtoffers zegt de Indiase politie dat het dodental mogelijk nog oploopt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.