buitenland

Mogelijk extra aanklachten tegen Blade Runner Pistorius

Door Anne-Marie Spermon - 16 augustus 2013

De Zuid-Afrikaanse paralympische hardloper Oscar Pistorius wordt mogelijk niet alleen aangeklaagd voor moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp, maar misschien ook voor twee andere incidenten. Aanstaande maandag maakt het Zuid-Afrikaanse Openbaar Ministerie in de rechtszaal de volledige aanklacht bekend.

Dit melden diverse Zuid-Afrikaanse media.

Roekeloos schieten

Justitie zou de advocaten van de 26-jarige Pistorius hebben verteld dat zij de sporter, naast moord, ook zullen aanklagen voor twee incidenten van ‘roekeloos schieten‘. Eén keer zou Pistorius hebben geschoten vanuit de auto van een vriend; de tweede keer zou hij per ongeluk een pistool hebben laten afgaan in een restaurant in Johannesburg.

De advocaten van de verdachte en het Openbaar Ministerie weigeren vooralsnog op de geruchten in te gaan.

Levenslang

Pistorius wordt verdacht van moord met voorbedachten rade op zijn vriendin Reeva Steenkamp op Valentijnsdag dit jaar. Zelf houdt hij vol dat hij zijn vriendin voor een inbreker aanzag, en haar om die reden door de badkamerdeur heen beschoot.

Als de rechter Pistorius schuldig acht, kan hij levenslang krijgen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.