buitenland

Mortiergranaten ingeslagen bij hotel VN-inspecteurs Syrië

Door Shari Deira - 26 augustus 2013

Zeker twee mortiergranaten zijn maandag ingeslagen in de buurt van het verblijf van inspecteurs van de Verenigde Naties (VN) in de Syrische hoofdstad Damascus. Drie personen zouden hierbij zijn gewond geraakt.

Volgens de Syrische staatstelevisie zijn de mortiergranaten gemaakt en afgevuurd door ‘terroristen’, bericht persbureau Reuters.

Auto’s

De inspecteurs van de VN verlieten eerder vandaag hun hotel om onderzoek te doen naar de vermeende gifgasaanval van vorige week. Met een konvooi bestaande uit zes auto’s zijn experts op het gebied van chemische wapens vertrokken.

De inspecteurs worden vergezeld door bewakers. De groep doet onderzoek in de plaats Ghouta, waar opstandelingen de macht hebben. Volgens de oppositie zijn door het gebruik van chemische wapens honderden Syriërs om het leven gekomen.

De Syrische president Bashar al-Assad zegt dat de westerse beschuldigingen van een gifgasaanval ‘onlogisch’ en ‘politiek gemotiveerd’ zijn. Ook waarschuwt hij Amerika om zich niet te bemoeien met het conflict in Syrië. Als Amerika overgaat tot een aanval, staat het land ‘een mislukking’ te wachten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.