buitenland

‘Nelson Mandela nog steeds in ziekenhuis’

31 augustus 2013

De Zuid-Afrikaanse ex-president Nelson Mandela ligt nog steeds in het ziekenhuis. Zijn toestand is ‘stabiel maar kritiek’. De 95-jarige Mandela ligt sinds 8 juni in het ziekenhuis met een chronische longinfectie.

Dat verklaart de regering van Zuid-Afrika tegenover persbureau SAPA. Daarmee spreekt de regering berichten van een correspondent van de Britse nieuwszender BBC tegen.

‘Naar huis’

Volgens de correspondenten van de BBC zou Mandela thuis mogen uitzieken en is zijn huis zo ingericht dat hij de nodige medische verzorging kan krijgen. De gezondheid van de voormalig anti-apartheidstrijder was lange tijd kritiek.

Vorige week maakte een woordvoerder bekend dat zijn toestand nu ‘kritiek maar stabiel’ is. Volgens de regering is er nog niets veranderd.

Kwakkelende gezondheid

Mandela is al eerder in het ziekenhuis opgenomen wegens zijn kwakkelende gezondheid. In maart belandde hij in het ziekenhuis met een longontsteking, begin april mocht hij weer naar huis.

De Afrikaanse ex-president verbleef eind vorig jaar bijna 3 weken in het ziekenhuis wegens een longontsteking. Ook onderging hij een galblaasoperatie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.