buitenland

Ontvoerder en verkrachter Ariel Castro zegt sorry

Door Servaas van der Laan - 01 augustus 2013

De Amerikaanse ontvoerder en verkrachter Ariel Castro heeft spijt van zijn dagen. De verkrachter trok het boetekleed aan in de rechtbank waar hij donderdag hoorde dat hij de rest van zijn leven in de gevangenis zal moeten doorbrengen.

‘Ik weet dat wat ik heb gedaan fout was,’ zei Castro vlak voordat de rechter zijn uitspraak deed.

Castro is schuldig bevonden aan ontvoering, gijzeling, verkrachting en moord, dat laatste omdat hij een van zijn slachtoffers tot abortus dwong.

Doodstraf

In totaal liepen er 977 aanklachten tegen de 53-jarige buschaffeur uit Cleveland. Na eerdere ontkenning, gaf Castro enkele dagen terug toe schuldig te zijn aan alle aanklachten. Op die manier wist hij de doodstraf te ontlopen.

Castro hield drie vrouwen, Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight, ongeveer tien jaar vast in zijn huis in Ohio. De vrouwen werden apart van elkaar ontvoerd.

Verkracht

Tijdens hun ontvoering werden de vrouwen apart van elkaar opgesloten. Af en toe mochten ze elkaar zien. Castro verkrachtte de vrouwen en verwekte zelfs kinderen bij hen.

De dochter van Berry en Castro is in het huis opgegroeid, de andere vrouwen werden zo erg mishandeld dat ze een miskraam kregen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.