buitenland

‘Politie arresteert duizend aanhangers Moslimbroederschap’

Door Shari Deira - 17 augustus 2013

De oproerpolitie in Egypte heeft 1.004 aanhangers van de Moslimbroederschap gearresteerd. De arrestanten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan terroristische daden tijdens demonstraties tegen het optreden van de veiligheidsdiensten.

Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Caïro zaterdag bekendgemaakt.

Samenwerken

De Arabische nieuwszender Al Jazeera meldt dat ongeveer 700 aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi zich hebben verschanst in de Fateh-moskee bij het Ramsesplein in Caïro. Zij zouden vrezen te worden aangevallen door ‘misdadigers’ die samenwerken met de veiligheidsdiensten.

De Moslimbroederschap riep vrijdag op tot een miljoenenmars en doopte de dag om tot ‘dag van woede‘.

Protesteren

Ook voor volgende week hebben de Moslimbroeders al nieuwe protesten aangekondigd. ‘We roepen het Egyptische volk op om dagelijks te protesteren tot er een einde komt aan de staatsgreep,’ laat de islamitische beweging weten.

Bij de demonstraties afgelopen week zijn honderden Egyptenaren om het leven gekomen en raakten duizenden betogers en politieagenten gewond.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.